Макрон: Ужасна трагедија, повторно ќе ја изградиме катедралата Нотр Дам

„Францускиот претседател го нарече пожарот што ја уништи катедралата Нотр Дам „ужасна трагедија“. Тој додаде дека најлошото сепак, било избегнато.

„Она што се случи е очигледно ужасна трагедија…Пожарникарите покажаа исклучителна храброст, професионализам и посветеност…Би сакал да им се заблагодарам од името на целата нација, изјави Макрон.

„Повторно ќе ја изградиме катедралата Нотр Дам, нагласи Макрон.