„АББА“ испеа Божиќна песна

LinkSense.mk

Членовите на култниот шведски бенд запеаја заедно по 40 години. Новата Божиќна песна на „АББА“ „Мали работи“ (Little Things) е достапна како сингл на ЦД.

„АББА“ објави и видео за песната во која учениците разговараат за технологијата планирана за шоуто „ABBA Voyage“ во Лондон, во 2022 година.

Технологијата беше искористена за снимање на движењата на членовите на бендот и нивно претворање во дигитални реплики кои ќе можат да се видат на сцената во Лондон.

Учениците ја претвораат својата училница во продукциска канцеларија за да можат сето тоа сами да го направат и сами да создаваат музика. Крајниот резултат е групно шоу со божиќна тема.

„Мало патување“ е првата божиќна песна на АББА, а целиот приход од продажбата на ЦД-то ќе оди во Фондот за заштита на децата на УНИЦЕФ.

Песната е дел од новиот албум објавен на почетокот на ноември и тоа беше првиот студиски албум на бендот после речиси 40 години.