Ажурирани протоколите за заштита од КОВИД-19

„Протоколите што ги опфаќаат мерките и препораките за заштита и превенција од КОВИД-19, согласно одлуките на Владата, се дополнети и ажурирани со последните усвоени измени и дополнувања со кои се регулираат повеќе области“, соопшти владината прес-служба.

Ажурираните протоколи кои произлегуваат од Планот за намалување и спречување на ширење на коронавирусот можат да се најдат на страната на Владата на Република Северна Македонија.