Во бобмашките напади во Истанбул – 44 загинати

Бројот на загинати лица во двојниот бомбашки напад во Истанбул порасна на 44, од кои 36 се полицајци, изјави денес турскиот министер за здравство, Реџеп Акдаг.

Милитантната курдска група „Јастреби на слободата на Курдистан“ (ТАК) ја превзеде одговорноста за тие експлозии пред стадионот на фудбалскиот клуб „Бешикташ“