Во Кавадарци свештеници по улиците попрскуваат со светена вода и читаат молитиви

– Во Кавадарци денеска се читаше молитва за Бог да помогне и да го исчисти вирусот и сите неволји околу нас.

Свештеници ја прочитаа молитвата пред црквите „Света Петка“ и „Свети Димитрија”, ваташката црква.

– Покадивме секаде низ градот. Опфативме доста улици. Темјанот да покади секаде.

Попрскавме со крстена вода. Секако дека веруваме дека тоа ќе помогне. Ако не веруваме, нема да го правиме, за МИА изјави еден од свештениците.