Во Кенија при експлозија на цистерна загинаа 13 луѓе

Цистерна со гориво синоќа се судри со камион што пренесувал млеко, се преврте и експлодира.

Локалните жители се обиделе да украдат гориво од превртената цистерната, кога таа експолодирала при што загинаа 13 лица.

Иако полицијата во слични инциденти ги предупредува луѓето на опасност, сиромашните Кенијци и понатаму се обидуваат да украдат гориво од цистерните.