Во Прилеп симболично одбележување на Водици

LinkSense.mk

Во среда во 9:30 часот во црковниот двор, на светото фрлање на крстот ќе
учествуваат неколку дечиња и со тоа ќе се задржи симболиката на овој голем
празник, но, воедно, и ќе се запазат рестриктивните мерки и препораки да нема
голема масовност.

Со сите традиции, но симболично, во Прилеп ќе се одбележи празникот Богојавление – Водици.

Скромно и симболично празникот ќе се одбележи во дворот на најпознатата прилепска црква „Свето Благовештение“.

Во среда во 9:30 часот во црковниот двор, на светото положување на крстот ќе учествуваат неколку дечиња и со тоа ќе се задржи симболиката на овој голем празник, но, воедно, и ќе се запазат рестриктивните мерки и препораки да нема голема масовност.