Во Чеченија убиени осум милитанти

Осум милитанти загинаа денес во Чеченија, на северот на земјата, откако не ја почитувале наредбата да застанат на контролен пункт.

Чеченската полиција реагирала по нивното бегство и откако почнале да пукаат.

Според зборовите на претставник на чеченската полиција, осумината милитанти превезувајќи се во два автомобила отвориле оган од автоматско оружје и фрлиле бомби на полицајците.

Постојат сомневања дека меѓу убиените е лидерот на милитантите Али Демиханов, кој се наоѓа на федерална потерница.

При акцијата се ранети четири полицајци, меѓутоа, тие се надвор од животна опасност.