Горивата поевтинуваат за 1 денар

LinkSense.mk

Нови цени на нафтените деривати ќе има од денеска на полноќ. Со одлука на Регулаторната комисија за енергетика бензините, како и дизелот поевтинуваат за 1 денар.

ЕУРОСУПЕР БС95        84,5 ден/л

ЕУРОСУПЕР БС98+      87 ден/л

ЕУРОДИЗЕЛ БС(Д-ЕV)  97 ден/л

МАСЛО (ЕЛ-1)             93,5 ден/л

МАЗУТ М-1 HC             51,5 ден/кг