ДИК ќе расправа за цената за платено политичко рекламирање

Државната изборна комисија (ДИК) денеска ќе одржи седница во врска со цената за платено политичко рекламирање.

На дневен ред на седницата се Предлог-упатството за начинот и постапката за утврдување на просечно постигнатата цена и најниска цена за платено политичко рекламирање и Предлог-одлуката за утврдување на просечно постигнатата цена за платено политичко рекламирање.

Членовите на ДИК треба да разгледаат и известување од МИОА за преземање државен службеник.