Донал Трамп се враќа „во јавност“

После повеќемесечна суспензија каналот на поранешниот американски претседател Доналд Трамп на „Јутјуб“, повторно е активиран.

Платформата, во сопственост на Гугл, во јануари годинава го суспендираше каналот на Доналд Трамп заради „кршење на политиките во врска со поттикнување на насилства“.

После инцидентот во американскиот Капитол, профилите кои ги контролираше Трамп, односно неговиот тим, трајно се укинати и на Фејсбук, Инстаграм и Твитер.

 

 

(Фото: ЕПА)