Евакуирана железничката станица во Келн

Главната железничка станица во Келн е евакуирана денес околу 19 часот поради дојава дека во неа има поставено бомба.

Екипа на полицијата од Одделот за антитероризам го пребарува просториите на железничката.

Сообраќајот е во прекин.