Жоан Плаза нов тренер на Бетис

Шпанскиот кошаркарски стручњак Жоан Плаза е назначен за нов тренер на Бетис.

Педесет и шестгодишниот тренер постигна договор со клубот кој настапува во АЦБ лига.

Плаза ќе го замени Куро Сегуру, кој беше отпуштен од Бетис пред една недела.

Изминатите две години Жоан ги помина во Зенит од Санкт Петербург.