Киев го отфрли предлогот на Москва за хуманитарни коридори кон Русија и Белорусијав

LinkSense.mk

Украина го отфрли предлогот на Москва за хуманитарни коридори кон Русија и Белорусија, изјави украинската вицепремиерка Ирина Верешчук.

Тоа не е прифатлива опција, истакна таа откако Русија предложи преминување на цивили од Харков, Киев, Мариупол и Суми.

Верешчук нагласи дека „цивилите нема да одат во Белорусија, а потоа да се качат во авион кон Русија“.в