Куќата на Елвис Присли се продава за 30 милиони долари

– Некогашната вила на Елвис Присли, со седум спални соби, рибник во дворот и традиционална јапонска чајџилница, се продава за скоро 30 милиони американски долари. Имотот се наоѓа во Лос Анџелес.

Куќата е ставена на продажба пред две недели по цена од 20 милиони долари, заедно со плацот во близина, кој чини 9,3 милиони долари. Тоа го потврди и гласноговорничката на агенцијата „Хилтон и Хајланд“ којашто ја води продажбата.

Повеќе подробности за продажбата сè уште не се објавени, но гласините говорат дека вилата ќе им припадне на Рајан Хекмат и Јасмин Ларијан – сопствениците на модниот бренд Култ Гаја.

Другата куќа, исто така – во Лос Анџелес, во која живеел Елвис Присли, лани беше продадена за 25,5 милиони долари.