Лукашенко даде свечена заклетва на ново старата функција

Белорускиот старо-нов претседател, Александар Лукашенко, денеска положи заклетва за својот шести последователен мандат на чело на земјата, по спорните избори, што се
оддржаа на 9 август, соопштија белоруските медиуми, пренесе ДПА.