МНТ продолжува со онлајн претстави

Македонскиот народен театар (МНТ) продолжува со прикажувањето онлајн претстави.

Според репертоарот објавен на фејсбук страницата, граѓаните на 26 март ќе може да ја полгеднат претставата „Мој термин“, на 27-ми и 28 март е „Бесачи“, а за 29-ми е закажана „Животот на Молиер“.

На 31 март, пак, на програмата е „Макбет“.

МНТ премиерно онлајн пред два дена ја прикажа „Парите се отепувачка“, а на 19 март одеше „Изгубени Германци“.

И Театар комедија синоќа ја прикажа претставата ,,Хамлет во пикантен
сос“.

Прикажувањето на претставите онлајн е во насока на заложбите на

државата, граѓаните да останат дома поради ситуацијата со коронавирусот.