Модерна: Нашата вакцина штити и од новите мутации на вирусот

LinkSense.mk

Модерна Инк денеска соопшти дека нивната вакцина против Ковид-19 произвела антитела кои ги неутрализираат новите мутации на коронавирусот пронајдени во Велика Британија и Јужна Африка.

Се очекува вакцинацијата со две дози на вакцината на Модерна против Ковид-19 да ги заштити луѓето од новите мутации кои се откриени до денеска, соопшти компанијата.