Ник Нурс: Нивото на НБА е многу високо, сите екипи се силни

Тренерот на Торонто репторс, Ник Нурс, рече дека нивото на НБА е толку високо што тимот, за да победи, мора да се претстави најдобро на секој натпревар.

„Во НБА, сите екипи се силни, сите се борат, секој е тешко да се победи. Најтешко е да се победат екипите кои се надвор од плејоф-зоната, бидејќи играчите се борат за своите договори. Мора да се докажувате на секој натпревар, бидејќи нивото на лигата е многу високо“, изјави Нурс за порталот „Светот на кошарката“.

Торонто оваа година не успеа да ја одбрани шампионската титула освоена во сезоната 2018/19.