Пет работи не треба да подаруваме за Нова година, се верува дека имаат лоша симболика

LinkSense.mk

Што сепак не би требало да подаруваме за Нова година

Кога одите во шопинг за подароци за саканите, не заборавајте дека има работи за кои се верува дека не треба да им ги подарите, бидејќи привлекуваат негативна енергија и неуспех во животот на оној на кој му ги подарувате.

Новогодишни подароци кои не треба да ги даваме

Остри предмети ножици, ножеви и други остри предмети како магнет привлекуваат негативна енергија. Можете да ги купите за себе, но не како подарок за другите.

Огледало

Се верува дека магијата е заробена во огледалата и затоа не треба да се купуваат како подарок. Наводно, донираните огледала носат неволја во животот на оној што ги добива.

Часовник

Според народното верување, ако часовникот застане, може да донесе несреќа. Најдобро би било да го избегнете купувањето на овој подарок.

Паричник

Можете да донирате паричник, но важно е да не е празен. Во тој случај личноста на која и давате секогаш ќе има проблем со парите.

Садови

Ако сакате некому да подарите шерпа или чаша, ставете по една паричка во секое јадење. Празните садови носат сиромаштија.