Планетите во хаос: Сатурн во квадрат со Уран ги растури браковите, се губат работните места, но има НАДЕЖ

LinkSense.mk

Сатурн – квадрат Уран!

Контактот на овие две планети многу често предизвикува катастрофи, природни или социјални, и секогаш ненадејно и без најава – што го доживуваме како судбински пресврт на кој не можеме да влијаеме, особено ако нашата свест, лична и колективна, не е доволно развиена.

Во моментов, квадратот на примена Сатурн-Уран е малку поширок (лош аспект), а точниот ќе биде на 24 декември 2021. Дотогаш секој ден ќе се чувствува посилно и посилно.

Ако свеста не е доволно развиена, тогаш секако ќе го доживееме влијанието на надворешните планети како неконтролирана деструктивна енергија, особено ако поединецот го гледа од перспективата на своето его, кое би имало моќ да владее со светот и природата, планетите и контролата. светот околу нив.

Уран сака да уништи се што е старо, лошо и минато и да направи нешто ново, без разлика дали е тоа психата или областа на физичкото и материјалното.

Ако се работи за поединци кои не го поминале ѕидот и границите на Сатурн, или таканаречениот праг на свеста, тогаш енергиите на Уран работат во целосна темнина на свеста. Но, без разлика како живеел или било организирано човекот или општеството, дури и сите да биле во пештери, тоа сигурно нема да ја спречи Земјата да се сврти.

Отпор без значење Уран се толкува како носител на новото, како и револуции или револуционерни откритија и промени, но и како планета уништувач и уништувач, што е точно, бидејќи промената, особено не важна и револуционерна, не може да се случи без уништување.

Сатурн во секоја форма го претставува ѕидот (за традиционалните астролози тоа е и надворешниот ѕид и границата) и ја претставува границата над која не се оди (границата на структурата на личното его), а Сатурн е секогаш тој што се спротивставува на надворешниот сили, не дозволувајќи им да ја преминат границата и да влезат во личност или систем, со единствен стремеж – да ја задржат постојната состојба како статус кво или непроменлива.

Сатурн едноставно не може да прифати дека тој и другите се ментално едно.

Контактот помеѓу Сатурн и Уран многу често предизвикува катастрофи, природни или социјални, секогаш ненадејно и без предупредување, а има периоди во животот и на поединецот и на општеството (и развиени и неразвиени) кога енергиите на надворешните планети и колективното несвесно влегуваат во личниот.) простор (не ретко повредувајќи го) и кога нè ставаат пред искушението, но и пред нас самите, во обид да ја разбудат нашата вистинска природа, изложувајќи не на најневеројатните искуства.

Аспектите на Сатурн и Уран не се лесни, особено не се квадратни, а нагонот да се ослободиме од окови и стеги и да излеземе од пештерата што е Сатурн се премногу силни. Доминира желбата да се соборат старите и често склеротични животни стилови. Уран сака да уништи се што е старо, лошо и минато и да направи нешто ново, без разлика дали е тоа психата или сферата на физичкото и материјалното, а најмногу успева во тоа.

На лично ниво, обично, ако поединецот не се спротивставува, гледаме подобрени и обновени сите вредности.

Поривот на Сатурн да се изолира и одржува формата е нападнат и соборен. Но, ако креативната моќ на Уран се искористи позитивно, има голем напредок и обнова, без разлика дали се работи за добар или лош аспект.

Раскинете со старото и појавата на новото Понекогаш лошиот аспект е понеопходен и покорисен од добриот. Се случува идејата да се спроведе во пракса. Потребна е храброст за да се оствари имагинарното. И патем, ерата на Риби беше заменета со ерата на Водолија, со која несомнено владее Уран (а тука како совладетел го победи Сатурн кој важеше за владетел на Водолија). И гледаме, на крајот на краиштата, дека вековниот Сатурн се повеќе се појавува во нов дух.

На личен план, обично, ако поединецот не се спротивстави, гледаме подобрени и обновени сите вредности и се што е во значењето на Сатурн во личниот хороскоп.

Често со контактот на Уран и Сатурн имаме ефект на случаен настан и случување што може да ја разниша таканаречената безбедност и стабилност што е навистина очигледна во тој момент, а која се заснова на традиција и стари вредности. Има загуби и неуспеси на работни места, проблеми со законот, речиси одредени прекини во врските и браковите, разни несреќи… преку кои работи Уран, принудувајќи ги и поединецот и општеството да се менуваат. Поточно, да се ослободи од деловите на Сатурн и да излезе надвор од ѕидините на тврдината и да се идентификува со надворешниот свет.

На плоштадот Сатурн-Уран доаѓа до целосно преиспитување на животот, а овој контакт е најава за можноста за постигнување психолошка зрелост (често се нарекува свест за будење).

Фото: Принтскрин / YouTube