Поднесено обвинение против Жан Митрев

LinkSense.mk

Основното јавно обвинителство поднесе обвинителен акт против кардиохирургот Жан Митрев како физичко лице, како и против правниот субјект болницата „Жан Митрев”.

Во случајов, според обвинението, било извршено кривично дело измама, за што е предвидена казна затвор од 1 до 10 години.

Наводно, од луѓето кои се лекувале во болницата се прикривале клучни факти заради што биле доведени во заблуда. На тој начин, обвинетиот Жан Митрев од пациентите противправно заработил пари.

 

 

 

 

 

 

(Извор: „Фокус“ / Фото: ИРЛ)