Пожар во мигрантски камп во Франција

Десет лица се потешко повредени во големиот пожар што доцна вечерва го зафати мигрантскиот камп во Денкерк на северот на Франција, јавува АФП.

Во кампот се наоѓаат 1.500 мигранти кои живеат вио дрвени бараки.

Локалните официјални лица изјавија дека пожарот зафатил околу 20 бараки, а во секоја од нив живеат по 4 лица.