Полицискиот час од денес е од 23:00 часот

Забраната за движење од денес наместо од 21:00 часот, ќе почнува од 23:00 часот и ќе трае до 05:00 часот наредниот ден, а угостителските објекти ќе бидат отворени за гости до 22:30 часот и тоа само на отворените делови, како што е утврдено со постојните мерки и наменски протоколи, одлучи Владата на вечерашната седница.

Комисијата за заразни болести дополнително предложи, а Владата на седницата прифати, воведување мерка за задолжителна самоизолација (карантин) во траење од 14 дена за сите домашни и странски физички лица – патници кои пристигнуваат од Индија и Бразил заради спречување на ширење на новите соеви SARS-CoV-2.

 

(Фото: МИА)