Прва меѓувладина конференција (ВО ЖИВО)

LinkSense.mk

По 17 години кандидатски статус Република Северна Македонија денеска на 19 јули 2022 година во Брисел ги започнува преговорите за полноправно членство во Европската Унија. Започнувањето на преговорите ќе биде означено со одржување на првата меѓувладина конференција закажана за во 9:30 часот во Советот на Европската Унија, на која како предводник на македонската делегација ќе се обрати претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски.

Воведно обраќање на премиерот Ковачевски – Прва меѓувладина конференција.

 

 

ИЗВОР: МИА