Прекумерно трошење на американските туристи во Европа

LinkSense.mk

Американските туристи трошат многу во Европа, бидејќи силниот долар дополнително ја зголемува вредноста на нивните пари.

Дизајнерските производи моментално ги чинат Американците 38% помалку на континентот отколку дома, во споредба со 20% претходно.

Шопинг туризмот, на Американците, исто така, им пружа олеснување за дизајнерските брендови како „Гучи“ и „Луј Витон“, кои се погодени од падот на кинеските туристи.

Трошењето на американските туристи во Европа се зголеми за 40% во текот на неделата на „Црниот петок“, во споредба со истиот период во 2019 година, додека просечната трансакција изнесуваше 1.313 американски долари, што е повеќе од двојно од 2019 година.