Пуштен во употреба дел од експресниот пат Штип – Радовиш (во живо)

Обраќања на премиерот Зоран Заев, министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Ејуп Рустеми и шефот на Европската банка за обнова и развој за Северна Македонија Андри Аранитаси по повод пуштањето во употреба на првата фаза од експресниот пат Штип – Радовиш.