Разбудете се без мозолчиња

LinkSense.mk

Сакате што побргу да се решите од досадните мозолчиња на лицето?

Испробајте ја оваа едноставна работа со зелка и се ќе заврши преку ноќ.

Свежата зелка е една од најмоќните намирници со силно антиоксиданско, антибактериско и антиканцерогено дејство.

Благодарение на антивоспалителното својство често се користи за намалување на отоци, а со неа може да се санира и воспаление на молчиња.

*Мало парче зелка малку засечете го или „истолчете го“ за да ги ослободите соковите.

*Ставете го на мозолчињата, преку него ставете фластер и оставете го така да стои најмалку пат часа.

*Ако зелката ја користите во текот на денот, можете да ја замените после пет часа, а ако ја ставите пред спиење
слободно „заборавете“ на неа до изутрина.

Зелката потполно ќе ги смири мозолчињата или максимално ќе го забрза веќе почнатиот процес на гноење, па после неколку часа лесно ќе ја истиснете содржината без страв од нови воспаленија.