Ракетен напад на градот Лисичанск

LinkSense.mk

Украинскиот град Лисичанск, кој се наоѓа во источниот дел на земјата, е гранатиран, а наводно биле погодени станбени блокови.

„Оштетени се повеќе високи згради. Чекаме информации за жртвите. Многу згради се урнаа. Спасувачите се обидуваат да ги извлечат луѓето под урнатините, напиша на Телеграм регионалниот лидер на Луганск, Сергеј Гајдаи.