Сеад Кочан спроведен во „Идризово“

Отфрлено е како недозволено барањето на Сеад Кочан за одлагање на затворската казна за предметот „Труст“ по што доцна синоќа тој е спроведен во затворот „Идризово“.

„По добивање на целокупната документација поврзана со новото барање за одлагање со отпочнување со издржување на затворската казна на еден од обвинетите во предметот со К.бр. 1459/17 од обвинителството значен како „Труст“, судија за извршување санкции донесе решение со кое го отфрли барањето како недозволено и издаде наредба осуденото лице со полициска придружба веднаш да биде спроведено во надлежната Казнено поправна установа“, соопшти Кривилчниот суд.