Судијата Панчевски има обемно криминално досие

Претседателот на Основниот суд Скопје 1, Владимир Панчевски, има криминално досие, тврди интернет порталот А1он.

Во полицијата бил евидентиран за учество во неколку кражби, за одземени решоа, радио-касетофони, магнетофони и грамофон, а „поминува“ и за насилство.

Од А1он, велат, поседуваат материјали за бурното минато на судијата Панчевски.

Во мај, 1989 година, на 24-ти и 26-ти, сегашниот претседател на кривичниот суд со уште две лица извршиле две провални кражби во објекти, а пак на 27-ми од автомобил украле радио-касетофон.

Во јули и август 1989 година Панчевски со други две лица извршил серија тешки кражби.

Според информациите со кои располага А1он, Владимир Панчевски последното дело го сторил на 1 ноември 2005 година кога извршил „насилство“ врз жена, врз извесна Н.В. од Скопје.