Твитер забрани споделување туѓи видеа и слики – ќе ги избрише, ако реагираат тие што се прикажани

LinkSense.mk

Твитер соопшти дека нема да дозволи споделување приватни медиумски податоци, како што се фотографии и видеа, на својата платформа, без согласност на лицето кое е на нив.

Пoлитиката за приватност на компанијата веќе забранува споделување на туѓи приватни податоци, како телефонски броеви, адреси и лични карти.

„Кога поединци кои се прикажани или овластени претставници ќе нѐ известат дека не дале согласност за споделување на нивните приватни фотографии или видеа, ние ќе ги отстраниме“, соопштија од Твитер.

Основачот и извршен директор на Твитер, Џек Дорси во понеделникот поднесе оставка како прв човек на таа социјална мрежа.