Хутите киднапирале три бродови во Црвеното Море

LinkSense.mk

– Јеменските Хути киднапирале три бродови во Црвеното Море, од кои едниот и припаѓа на Саудиска Арабија.

Сите бродови се одвлечени во пристаништето Салиф, објави телевизијата Хут Ал-Масира.

Саудиската воена коалиција која се бори против Хутите, претходно соопшти дека Хутите киднапирале еден брод што пловел кон нафтена платформа на Јужна Кореја.