Цела Италија на нозе поради „Игор Србинот“

Во напуштена фарма, во реонот на таканаречената „црвена зона“ која веќе три недели се чешла во потрага по Игор Вацлавиќ, италијанската полиција пронајде огледало на кое била испишана пораката: „Ќе ве убијам!“

Дали заканувачката порака ја оставил токму Норберт Фехер (Игор Вацлавиќ), кому зад петиците му се стотина италијански специјалци, за сега не е познато, но огледалото е испратено на анализа.

Деталот поради кој истражителите се сомневаат дека „авторот“ на пораката е токму тој, е што пораката е напишана со доста правописни грешки, што би можело да укажува на тоа дека на оној кој ги испишал овие зборови италијанскиот не му е мајчин јазик.

italija 2

Дополнителен сомнеж дека зад заканите стои токму прогонуваниот Вацлавиќ е дека огледалото е пронајдено во зоната во која се крие „Игор Србинот“.

„Пред неколку денови во тоа подрачје влегоа многу полицајци и претставници на законот и доста долго се таму, пребарувајќи ја секоја педа“, изјави жител на „црвената зона“.

Во куќата на напуштената фарма имало софа, регал, мала масичка и тркалезно огледало со натпис: „Ќе ве убијам!!!“, со истакнати три извичници.

„Се што пронајдовме внатре испративме на форензичка анализа“, изјави еден од истражителите.

„Игор Србинот“, како што го нарекоа италијанските медиуми, е баран поради убиство на Давид Фабри, педесет и двегодишен сопственик на бар во Болоња, кого го усмртил при грабеж на 1 април годинава, како и на шумскиот чувар Валериј Вери, кого го убил седум денови подоцна, кога полициската потера по него веќе почнала.

Фехер веќе 17 денови се крие во истата шува, а нервозата и фрустрацијата на италијанската полиција само растат.

Сепак, карабинерите не запираат со потрагата по осомничениот двократен убиец.