Шолц: НАТО ќе испраќа оружје во Украина сè додека тоа е потребно

LinkSense.mk

Добро е што земјите што се тука, но и многу други, и помагаат на Украина да се одбрани со тоа што и даваат финансиска помош, хуманитарна помош, но и оружје што е итно споредливо, изјави Шолц за новинарите.

Тој додаде дека пораката на НАТО е дека ќе продолжи да го прави тоа, и тоа интензивно, сè додека Украина треба да се брани.

 

МИА