Јотова: Ни се врши притисок да го укинеме ветото врз Македонија

LinkSense.mk

Бугарската потпретседателка, Илијана Јотова денеска ја коментираше националната конференција „Европска перспектива за добрососедски односи меѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија“ што се одржа во Софија.

Таа призна дека има притисок врз Бугарија да го укине ветото за влез на Северна Македонија во ЕУ и „тоа се должи на фактот што не успеавме да воспоставиме рамнотежа меѓу геополитичките интереси и геополитичките одлуки на ЕУ и нашата мала, но многу вредна бугарска правд во однос на процесите во Република Северна Македонија