Tag: авиокомпании

Пандемијата затвори 43 авиокомпании, следува нов бран банкроти

Работата на авиокомпаниите е под притисок веќе неколку години, но пандемијата на коронавирусот годинава предизвика дополнителен товар.Иако силната државна финансиска поддршка спречи да банкротираат некои од најголемите авиокомпании во светот, како што...

ИАТА: Загубите на авиокомпаниите оваа година – 84 милијарди долари

Кризата предизвикана од новиот коронавирус ќе им предизвика на авиокомпаниите рекордна годишна загуба од 84 милијарди долари и ќе биде запаметена 2020 година како...

Грчката полиција ќе добива податоци за сите патници кои авионски патуваат...

Авиокомпаниите што летаат од и кон Грција, до грчката полиција ќе бидат обврзани да доставуваат листа со податоци за сите патниците за секој лет.Ова...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот