Tag: автокефалност

СПЦ ја одобри афтокефалноста на МПЦ-ОА

„Браќа и сестри, ви носиме радост... Светиот архиерејски собор на Српската православна црква, едногласно, ја благословува и одобрува афтокефалноста на Македонската православна црква –...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот