Tag: авторски права

Франција го казни Гугл поради непочитување на авторски права за вести

Францускиот регулатор за антимонопол го казни Гугл со 500 милиони евра за непочитување на привремените наредби издадени од регулаторот во спорот со медиумите во...

Светски ден на книгата

Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“  денеска ќе го одбележи Светскиот ден на книгата и авторското право, за кој годинава светската порака ја...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот