Tag: автофагија

Јошинори Охсуми добитник на Нобелова награда за медицина

Јапонскиот молекуларен биолог Јошинори Охсуми е овогодишен добитник на Нобеловата награда за медицина, за истражувања на клучниот механизам за обнова на ќелиите, стареењето и...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот