Browsing: антикорупциска

Новиот директор на Државниот инспекторат за животна средина, Сретен Стојковски, денеска, на прес-конференција, откри злоупотреби направени во институцијата со која…

Цела година Антикорупциската комисија одбива да отвори предмет против директорот на Агенцијата за разузнавање – Еролд Муслиу, иако до институцијата…

Скопје, 7 август 2020 Македонски концепт ја поддржува иницијативата на претседателката на Антикорупциска, Билјана Ивановска за донесување на Закон за…

Антикорупциската комисија ќе упати барање до Државниот просветен инспекторат (ДПИ) да изврши вонреден инспекциски надзор за примената на Законот за…

Управниот суд пресуди во полза на поранешниот претседател Ѓорге Иванов кој поднесе тужба против Антикорупциска комисија која поведе прекршочна постапка…

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски дернеска до Државната комисија за спречување корупција денеска барање да се испита комплетно целиот…