Tag: битола воздух

Граѓански иницијативи за почист воздух во Битола

Регионалното географско друштво „Геосфера“-Битола кое наодамна потпиша меморандум за соработка со општина Битола за заедничко дејствување во намалувањето на загаденоста на воздухот во овој...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот