Tag: ботови

Нова опција на Твитер за препознавање тролови и ботови

Твитер почна да тестира опција за отстранување на „здодевните луѓе“ на социјалната мрежа, но притоа, тоа да не влијае на стекнувањето нови следачи.Засега тоа...

На Интернет беснее Светска војна на ботови

Владите ширум светот манипулираат со социјалните мрежи. Користат дигитална пешадија за блатење на противникот, за ширење на дезинформации и за лажирање на текстови за...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот