Tag: Бранко Јаневски

Бачев и Јаневски загубија од Управен суд

Управниот суд ги одби тужбите што ги поднесоа Социјалдемократската партија и Народното движење за Македонија, откако нивните пратенички листи беа отфрлени од Државната изборна...

Отфрлени дублерите на Бранко Јаневски

Државната изборна комисија ги отфрли кандидатските листи поднесени од Социјадемократската партија на Македонија на кои имаше носители со имиња и презимиња слични или исти...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот