Tag: брејкденс

Брејкденсот предложен за Олимпијадата во 2024 година

Организаторите на Олимписките игри во Париз во 2024 година предложија во натпреварувањето да се воведе нов спорт – брејкденсот.Парижаните, покрај уличниот танц, кој потекнува...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот