Tag: бугарски академици

Таки Фити: Ставот на БАН за македонскиот јазик не го поддржуваат...

Актуелниот претседател на МАНУ, Таки Фити, денеска изјави дека ќе разговараат со колегите од Бугарската академија на науките (БАН) околу нивниот став дека Повелбата...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот