Tag: Ватрослав Лисински

Праљак погребан во Загреб, во кругот на луѓе кој ги навел...

Слободан Праљак, хрватскиот генерал обвинет за воени злосторства кој што се уби во судница во Хашкиот суд, погребан е во четвртокот на загребските гробишта...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот