Tag: „Глембаеви“

Премиера на „Глембаеви“ во Прилепскиот театар

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ в сабота ќе ја изведе третата премиера оваа година –  „Глембаеви“ од Мирослав Крлежа во режија на Бранко Брезовец.Еден од...

Во прилепскиот театар се подготвува претставата „Глембаеви“

Во прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ се интензивираат пробите на новата претстава „Глембаеви“ од Мирослав Крлежа, во режија на хрватскиот режисер Бранко Брезовац.Според режисерот Брезовац, ова...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот