Browsing: евроспка

Поранешниот албански претседател и актуелен лидер на Партијата на слободата, Илир Мета, во однос на изборниот процес во Северна Македонија,…

Владата на Република Северна Македонија ја поздравува одлуката на Европската комисија со која Скопје ја доби титулата „Европска престолнина на…

Панел дискусијата насловена „Справување со безбедносните предизвици со (не)интегриран Западен Балкан во Европската Унија”, која се одржа во рамки на…

Првиот потпретседател на Владата на Република Северна Македонија од Брисел денес им честиташе на граѓаните на земјата за реализацијата на…

– Вицепремиерот задолжен за европски прашања Никола Димитров истакна вечерва декa Северна Македонија е посветена на имплеметација на Договорот за…