Browsing: едукација

Близу две децении Живко Мукаетов е на чело на скопски „Алкалоид“. Бројни беа предизвицитe за време на близу 90-годишното постоење…

„Приказните за Марија Кири, Ана Павлова, Малала Јусафзаи, како и за други познати и непознати херои и хероини и инспиративни…

„Македоника литера“ објави уште три нови книги како дополнение на антологиската едиција „Најдобрата кинеска литература за деца“, од која првите…